lördag 6 oktober 2012

Adolfsbergs stadsdelsbibliotek invigdes i helgen

Här klipper Behcet Barsom, ordförande i Kultur- och medborgarnämnden och Anders Hagsten, ordförande i  Skolnämnd sydost, av bandet till Adolfsbergs nya stadsdelsbibliotek.
Sören Olsson och Anders Jakobsson syntes i vimlet på Adolfbergs bibliotek på invigningen lördag den 6 oktober. Lokalen fylldes snabbt med nyfikna besökare! Här finns modern teknik och många möjligheter för nyfikna att hitta inspiration!
Biblioteket är väl utrustat med den senaste teknken, något de unga besökarna tycktes uppskatta!

torsdag 4 oktober 2012

Bibliotekarie till Risbergska skolan i Örebro

Bibliotekarie till Risbergska skolan:
Ref.nr: Gy 312/2012

Risbergska skolan är en av sex gymnasieskolor i Örebro kommuns regi. Skolan har drygt 1100 elever, 165 anställda. Vi erbjuder sex olika program: Naturvetenskapligt, Samhällsvetenskapligt, Humanistiskt, Estetiskt program, Barn- och Fritid samt Introduktionsprogram. Skolan har också RGD/RGH, riksrekryterande utbildningar för döva och hörselskadade ungdomar. Inom RGD/RGH erbjuds Naturvetenskapligt, Samhällsvetenskapligt, Humanistiskt, Estetiskt program, Barn- och Fritid samt Introduktionsprogram.

OM BEFATTNINGEN
Vi söker en bibliotekarie med erfarenhet av skol- eller gymnasiebibliotek. Trivsel, trygghet och ett gott bemötande av alla i vår verksamhet, elever såväl som medarbetare, är vår ledstjärna. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Du ska i samarbete med kollegor driva och utveckla verksamheten enligt uppställda mål. En grundförutsättning är att gymnasiebiblioteket ska vara en integrerad del i den pedagogiska verksamheten i skolan.

Förutom de för ett bibliotek normalt förekommande arbetsuppgifterna, ingår arbete med informationssökning, användarundervisning samt medieinköp.

KOMPETENSKRAV
- Magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning från bibliotekshögskola.
- Goda IT-kunskaper och erfarenhet av att handleda i informationssökning, såväl enskilt som i grupp.
- Du bör ha god kännedom om ungdomslitteratur och erfarenhet av att hålla bokprat enskilt och i grupp.
- Stora krav ställs på din förmåga att samarbeta med andra och din förmåga till nytänkande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT MERITERANDE
-Du har erfarenhet från skol- eller gymnasiebibliotek.
-Teckenspråkskunskaper är meriterande.

SYSSELSÄTTNINGSGRAD OCH VARAKTIGHET
Tillsvidare, 100%

ANTAL PLATSER
1
FACKLIG INFORMATION
SACO: Catrine Holm, 019-21 65 42

ANSÖKAN
Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringsverktyg i denna rekrytering. Vi önskar att du lämnar din ansökan via länken nedan.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2012-10-12

onsdag 3 oktober 2012

Ett av landets mest prisbelönta folkbibliotek söker ny bibliotekschef

Ett av landets mest prisbelönta bibliotek - Karlskoga bibliotek - söker ny bibliotekschef:

Via Lediga jobb - Bibliotekschef - Karlskoga - Örebro län - Offentliga Jobb:

"Arbetsbeskrivning


Som avdelningschef för biblioteket har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har det övergripande ansvaret, såväl operativt som strategiskt, för avdelningens verksamhet. Din uppgift blir att leda och följa upp vår biblioteksverksamhet och tillsammans med medarbetarna utveckla vårt bibliotek för att nå verksamhetsmålen. 
Ett viktigt mål är att attrahera fler besökare, i synnerhet barn och unga och att vara en självklar del i den demokratiska processen. Avdelningen består f n av ett kommunbibliotek, Rådgivarna (konsument-, klimat- och energi- samt budget- och skuldrådgivare), gymnasiebibliotek och service till grundskolan. En organisationsöversyn kommer att göras 2013 och uppdraget kan komma att vidgas till att även omfatta arkiv, folkbildning och museer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
- för tjänsten lämplig högskoleutbildning
- dokumenterad ledarerfarenhet inom kultursektorn

För att lyckas som avdelningschef för biblioteket hos oss är du en person som är van att leda organisationer i förändring, har ett gediget kulturintresse och i synnerhet ett starkt engagemang för biblioteks- demokratifrågor. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och utvecklingsarbete och en förmåga att omvandla långsiktiga strävanden till strategiska steg utifrån nuläget, men också en förmåga att skapa tydliga strukturer och system inåt i organisationen. Du har en god kommunikativ förmåga när det gäller att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har en demokratisk ledarstil och en förmåga att se delarnas betydelse för helhetens framgång. Du värdesätter dialog, samarbete och samverkan och skapar delaktighet. Du har god självkännedom och integritet, besluts- och handlingskraft, är tydlig, lyhörd och respektfull och vill utveckla dig själv och andra för att utveckla bibliotekets roll i Karlskoga. Har du erfarenhet av att arbeta som ledare i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av biblioteksarbete är det en merit.

Vi erbjuder dig ett spännande och viktigt uppdrag i en förändringsinriktad organisation med kompetenta och engagerade medarbetare. Kultur- och föreningsförvaltningen har flera spännande utvecklingsprojekt på gång. Just nu pågår ett stort förändringsarbete inom biblioteket, Bibliotek 3.0, och du blir nyckelpersonen när det gäller att ta över taktpinnen och driva det påbörjade förändringsarbetet framåt.

Anställningens omfattning
Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2013-05-01
eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2012-10-28
Referensnummer:   33180, www.poolia.se
Du kan söka detta jobb genom:

tisdag 2 oktober 2012

Bibliotekarie till Örebro stadsbibliotek med placering i Varberga bibliotek

Bibliotekarie till Örebro stadsbibliotek med placering i Varberga bibliotek: Ref.nr: Km 341/2012

Örebro kommun arbetar för att bli en mer medborgarinriktad organisation med fokus på tillgänglighet, service och utveckling av tjänster direkt till medborgarna. Här har bl a biblioteken en betydelsefull roll. Biblioteket består av huvudbibliotek i centrala Örebro, nio stadsdelsbibliotek samt en bokbil. Örebro stadsbibliotek arbetar i en processinriktad organisation. Stor vikt läggs därför vid arbete med sikte på utveckling av verksamheten.

OM BEFATTNINGEN
Vikariat. Bibliotekarie med huvudsaklig placering i Varberga bibliotek, kvälls- och helgtjänstgöring ingår i befattningen.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Sedvanliga bibliotikarieuppgifter, Tjänstgöring på stadsdelsbibliotek där du vägleder bibliotekets besökare, både barn och vuxna.

KOMPETENSKRAV
- Magisterexamen i biblioteks-och informationsvetenskap, bibliotekarieutbildning eller likvärdig biblioteksutbildning
- God pedagogisk förmåga
- Kunskap om Book-It system
- Goda kunskaper i officepaket
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
- Goda kunskaper i engelska

Vi söker dig med en god samarbetsförmåga som kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, är ordningssam, flexibel och noggrann. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT MERITERANDE
- God litteraturkännedom
- Erfarenhet av biblioteksarbete
- Kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

SYSSELSÄTTNINGSGRAD OCH VARAKTIGHET
Tidsbegränsad anställning tom 2014-01-05, 100%

ANTAL PLATSER
1

FACKLIG INFORMATION
Dik, Christina Larsson tel. 019- 21 29 21

ANSÖKAN
Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringsverktyg i denna rekrytering. Vi önskar att du lämnar din ansökan via länken nedan.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2012-10-12

Bibliotekarie till Ullvigymnasiet i Köping

Bibliotekarie till Ullvigymnasiet: Barn- och utbildningsförvaltningen i Köping söker bibliotekarie till Ullvigymnasiet


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2013-01-02
Välkommen med din ansökan, personligt brev och meritförteckning. Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php


"Ullvigymnasiet är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever och ca 190 anställda. Eleverna fördelar sig på 15 nationella program. På Ullvigymnasiet arbetar vi målmedvetet med att erbjuda en skola som präglas av öppenhet och delaktighet. Här bryr vi oss om varandra och tar ansvar för varandras välbefinnande. Utbildningen hos oss är ett led i det livslånga lärandet och därför skall Ullvigymnasiet vara en skola man minns med glädje.
Skolans bibliotek ligger centralt beläget och fungerar både som mötesplats och arbetsrum för skolans elever.

Arbetsuppgifter:
Du skall tillsammans med lärarna på skolan stimulera och locka eleverna till ökat läsande. Kan exempelvis ske genom deltagande i lektioner, start av läsecirklar eller andra aktiviteter. Du skall under dagen finnas ute bland eleverna, aktivt söka upp dem bidra till att läsning och litteratur blir viktigt för våra elever. En annan viktig del är att hjälpa eleverna med informationssökning och källkritik.
Du skall göra biblioteket till det viktigaste rummet i skolan.

Våra elever har egna datorer (Mac) och du kommer att involveras i arbetet med att utveckla våra olika pedagogiska it-verktyg samt sköta bibliotekets webbsida.

Självklart ingår även de i biblioteksjobbet vanligen förekommande arbetsuppgifterna som mediebevakning, inköp, katalogisering och indexering mm. Men dessa arbetsuppgifter bör i huvudsakligen utföras på tider när eleverna inte är i skolan.

Kvalifikationer:
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har ett starkt intresse för pedagogik, mycket goda IT-kunskaper och tycker om att arbeta med ungdomar. Tidigare erfarenhet av skolbiblioteksverksamhet ses som meriterande om den överensstämmer med det vi beskriver ovan under arbetsuppgifter. Erfarenhet av Book-IT är önskvärt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du bör vara utåtriktad, initiativrik och ha god kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att göra biblioteket till en attraktiv mötesplats, där bemötande och service är centrala begrepp."

Sista ansökningsdag: 2012-10-31

Upplysningar: Rektor Arne Larsson, tfn 070-54 55 773

E-post: arne.larsson@koping.se

Bibliotekarie Kristin Berglind, tfn 0221-254 34

E-post: kristin.berglind@koping.se