onsdag 3 oktober 2012

Ett av landets mest prisbelönta folkbibliotek söker ny bibliotekschef

Ett av landets mest prisbelönta bibliotek - Karlskoga bibliotek - söker ny bibliotekschef:

Via Lediga jobb - Bibliotekschef - Karlskoga - Örebro län - Offentliga Jobb:

"Arbetsbeskrivning


Som avdelningschef för biblioteket har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har det övergripande ansvaret, såväl operativt som strategiskt, för avdelningens verksamhet. Din uppgift blir att leda och följa upp vår biblioteksverksamhet och tillsammans med medarbetarna utveckla vårt bibliotek för att nå verksamhetsmålen. 
Ett viktigt mål är att attrahera fler besökare, i synnerhet barn och unga och att vara en självklar del i den demokratiska processen. Avdelningen består f n av ett kommunbibliotek, Rådgivarna (konsument-, klimat- och energi- samt budget- och skuldrådgivare), gymnasiebibliotek och service till grundskolan. En organisationsöversyn kommer att göras 2013 och uppdraget kan komma att vidgas till att även omfatta arkiv, folkbildning och museer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
- för tjänsten lämplig högskoleutbildning
- dokumenterad ledarerfarenhet inom kultursektorn

För att lyckas som avdelningschef för biblioteket hos oss är du en person som är van att leda organisationer i förändring, har ett gediget kulturintresse och i synnerhet ett starkt engagemang för biblioteks- demokratifrågor. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och utvecklingsarbete och en förmåga att omvandla långsiktiga strävanden till strategiska steg utifrån nuläget, men också en förmåga att skapa tydliga strukturer och system inåt i organisationen. Du har en god kommunikativ förmåga när det gäller att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har en demokratisk ledarstil och en förmåga att se delarnas betydelse för helhetens framgång. Du värdesätter dialog, samarbete och samverkan och skapar delaktighet. Du har god självkännedom och integritet, besluts- och handlingskraft, är tydlig, lyhörd och respektfull och vill utveckla dig själv och andra för att utveckla bibliotekets roll i Karlskoga. Har du erfarenhet av att arbeta som ledare i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av biblioteksarbete är det en merit.

Vi erbjuder dig ett spännande och viktigt uppdrag i en förändringsinriktad organisation med kompetenta och engagerade medarbetare. Kultur- och föreningsförvaltningen har flera spännande utvecklingsprojekt på gång. Just nu pågår ett stort förändringsarbete inom biblioteket, Bibliotek 3.0, och du blir nyckelpersonen när det gäller att ta över taktpinnen och driva det påbörjade förändringsarbetet framåt.

Anställningens omfattning
Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2013-05-01
eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2012-10-28
Referensnummer:   33180, www.poolia.se
Du kan söka detta jobb genom:

Inga kommentarer: