tisdag 2 oktober 2012

Bibliotekarie till Ullvigymnasiet i Köping

Bibliotekarie till Ullvigymnasiet: Barn- och utbildningsförvaltningen i Köping söker bibliotekarie till Ullvigymnasiet


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2013-01-02
Välkommen med din ansökan, personligt brev och meritförteckning. Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php


"Ullvigymnasiet är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever och ca 190 anställda. Eleverna fördelar sig på 15 nationella program. På Ullvigymnasiet arbetar vi målmedvetet med att erbjuda en skola som präglas av öppenhet och delaktighet. Här bryr vi oss om varandra och tar ansvar för varandras välbefinnande. Utbildningen hos oss är ett led i det livslånga lärandet och därför skall Ullvigymnasiet vara en skola man minns med glädje.
Skolans bibliotek ligger centralt beläget och fungerar både som mötesplats och arbetsrum för skolans elever.

Arbetsuppgifter:
Du skall tillsammans med lärarna på skolan stimulera och locka eleverna till ökat läsande. Kan exempelvis ske genom deltagande i lektioner, start av läsecirklar eller andra aktiviteter. Du skall under dagen finnas ute bland eleverna, aktivt söka upp dem bidra till att läsning och litteratur blir viktigt för våra elever. En annan viktig del är att hjälpa eleverna med informationssökning och källkritik.
Du skall göra biblioteket till det viktigaste rummet i skolan.

Våra elever har egna datorer (Mac) och du kommer att involveras i arbetet med att utveckla våra olika pedagogiska it-verktyg samt sköta bibliotekets webbsida.

Självklart ingår även de i biblioteksjobbet vanligen förekommande arbetsuppgifterna som mediebevakning, inköp, katalogisering och indexering mm. Men dessa arbetsuppgifter bör i huvudsakligen utföras på tider när eleverna inte är i skolan.

Kvalifikationer:
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har ett starkt intresse för pedagogik, mycket goda IT-kunskaper och tycker om att arbeta med ungdomar. Tidigare erfarenhet av skolbiblioteksverksamhet ses som meriterande om den överensstämmer med det vi beskriver ovan under arbetsuppgifter. Erfarenhet av Book-IT är önskvärt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du bör vara utåtriktad, initiativrik och ha god kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att göra biblioteket till en attraktiv mötesplats, där bemötande och service är centrala begrepp."

Sista ansökningsdag: 2012-10-31

Upplysningar: Rektor Arne Larsson, tfn 070-54 55 773

E-post: arne.larsson@koping.se

Bibliotekarie Kristin Berglind, tfn 0221-254 34

E-post: kristin.berglind@koping.se

Inga kommentarer: