torsdag 6 oktober 2011

Kumla bibliotek fyller tio år
Tänk vad tiden går fort! Nu är det 10 år sedan vi flyttade till det fina nybyggda biblioteket.
I Kumlan 4 2001 står det bl a detta:” En vacker och varm höstdag, fredagen den 19 oktober 2001, står en stor folkmassa utanför en grönputsad byggnad och väntar. Kommunalrådet
Dan- Åke Moberg står på ett tillfälligt uppfört podiumoch väntar även han. Klockan är några sekunder över 12.30. Ett långsamt dunkande ljud hörs. Järnskodda hjul mot grus och gatsten. Nu hörs trumvirvlar. Allas blickar vänds mot norr. Två trumslagare viker in mot folkmassan. Efter följer en postdiligens dragen av två hästar. Kuskarna i högtidskläder. Dörrarna baktill öppnas och kommunalrådet Björn Eriksson stiger ur i sällskap av två damer. …”

Sedan fortsätter firandet med att Björn Eriksson läser upp en budkavle som talar om att Kumla begåvats med ett nytt bibliotek (en kopia finns att läsa i ett glasskåp vid utställnings-hörnan) Sedan är det damernas tur. Dåvarande landshövdingen Gerd Engman och dåvarande kulturministern Marita Ulvskog framför sina gratulationer, innan allmänheten släpps in i byggnaden och det är fritt att förundras över allt det fina. Politikerna delar ut tårta och serverar kaffe för brinnande livet. Fyra författare uppträder, varav en av dem, Håkan Nesser, blir ”rårörd” och en annan, Anna Jansson, dyker upp till helgens jubileum!

Lördagen den 15 och söndagen den 16 oktober är det som sagt 10 år sedan vi flyttade in och det firar vi med en mängd aktiviteter, både sådana som vi normalt har i vår verksamhet och sådant som sätter lite guldkant på tillvaron.

Program finns här.

Inga kommentarer: