onsdag 21 september 2011

Bokmässan i Örebro är snart tillbaka!

Den traditionsrika och uppskattade Bokmässan i Örebro gör en rejäl nystart med ny tid, ny plats och ny arrangör.
Premiären är den 13-15 april 2012 och vi flyttar från Örebro slott till Conventum Arena. En plats idealisk för utställare och besökare samt, inte minst, tillgänglig för alla. Lokalen har öppna ljusa ytor och målsättningen är att Bokmässan 2012 kommer vara helt teckenspråkstolkad.

Bokmässan i Örebro har funnits sedan 1997 och inför nystarten har ABF Örebro län tagit över arrangemanget.

Bokmässan i Örebro har gjort sig känd bland besökare, utställare och författare som en intim
och folklig mässa, där det är lätt för författare och läsare att mötas.

Läsfest för alla!
Årets tema är Läsfest för alla! Läslust och läsfrämjande står i centrum, och vi kommer lyfta fram boken i en rad skepnader, inbunden, digital och som seriealbum. Nyheter för vårens mässa är extra fokus på områden som: den nordiska deckaren, mat och klimat, serier, fantasy och manga samt teckenspråk.

Mässan kommer rymma ett digitalt torg – en härlig fusion av böcker, IT, teknik och sociala medier. För den yngre publiken finns ett barn- och ungdomstorg.
Bibliotek, folkhögskolor och studieförbund erbjuds ett alldeles eget folkbildningstorg.
Arrangörerna utlovar tre fullspäckade dagar där besökaren får möjlighet att träffa författare, lärare, bibliotekarier, förläggare, journalister och en lästörstande allmänhet. Besökare ges chansen att ta del av ett hundratal seminarier, författarsamtal, kulturdebatter och uppläsningar.
Allt ingår i inträdesbiljetten!

Conventum Arena – perfekt för en bokmässa
Bokmässan 2012 kommer att hållas i en av Sveriges största och modernaste anläggningar. Conventum Arena har gott om utrymme för att skapa spännande
utställningsmiljöer.
Conventum Arena består av en entrédel med informations- och kassadiskar, en stor mässhall på ca 3 800 kvm samt en restaurang en trappa upp med utsikt över mässan. www.conventum.se

Inga kommentarer: