torsdag 30 september 2010

Vässade 13 saker har sparkat igång!

13 saker vässades under onsdagen! En ny omgång startade av kursen som gör oss till skarpare användare av sociala medier, bloggar och andra digitala verktyg! Anna-Stina Takala från Regionbibliotek Stockholm kom och inspirerade med att berätta om hur de arbetar för att minska den digitala klyftan i projektet Sociala Medier. Anna-Stina berättar också på sin blogg Bibliobuster om sitt besök på vår kurs!

Vi fick även ta del av Arbogas fina bloggar, ett resultat från tidigare 13-sakerkurs-omgång!
Blir du nyfiken? Besök bloggen! Gå med i Vässade 13 saker! hälsar Elisabet

tisdag 28 september 2010

Bokens Dag i Lindesberg 2010

Nu är alla författare klara till Bokens Dag i Lindesberg!Arrangemanget går av stapeln onsdagen den 24 november kl 18.30 i Folkets Hus, Lindesberg.
Inbjudna författare är:

onsdag 22 september 2010

Karlskoga biblioteks höstprogram har landat

Välkommen till en händelsrik höst. Programmet är fullproppat med allt från författarbesök av Martina Haag, Bosse Andersson, Sofia Åkerman och Bennie Åkerfeldt, till personalens bokpresentationer, diskutek, talboksklubben, föreläsningar och tv-spelstävling.
På höstlovet laddar vi med aktiviteter för alla skollediga barn, med tipspromenad, bokprat och twilightkväll. Det bjuds också på barnteater med Dockteatern Tittut som ger Upp och stå för de allra minsta barnen och Hedmans teater spelar Ulla Bulla och Rolle Bolle får besök. Varje söndag i advent händer något spännande på biblioteket. Dessutom pågår ofta olika utställningar. Välkommen!

tisdag 14 september 2010

Riksdagens politiker om biblioteken

Hur ser ledamöterna i riksdagens kulturutskott på det fortsatta arbetet för en nationell bibliotekspolitik och utvärderingen av bibliotekslagen? Det och några andra frågor har samtliga partier fått svara på. På Svensk Biblioteksförenings webbplats redovisas de svar som inkommit.

måndag 6 september 2010

Dags för lokala och regionala biblioteksrapporter

Svensk Biblioteksförening bearbetat Kulturrådets folkbiblioteksstatistik och presenterar idag över 300 rapporter, en för varje kommun och län. Eftersom samtliga års statistik finns med ger rapporterna en unik översikt av utvecklingen i respektive kommun de senaste fem åren.

Klicka på länken nedan för att komma till rapporternas startsida.

Mer info: http://www.biblioteksforeningen.org/opinion/statistik/index.html