fredag 28 maj 2010

Hitta till biblioteken i Örebro kommun

På Örebro kommuns webbplats finns en smart kartfunktion. I informationsrutan kan man klicka på "Bibliotek" och få en snabb överblick över var folkbiblioteken i kommunen finns.

fredag 21 maj 2010

Virtuella dagar på Örebro stadsbibliotek

I och med lanseringen av stadsbibliotekets nya webbplats som byggts tillsammans enligt Teknikhusets CS Library-modell bjuder stadsbiblioteket in allmänheten och specialintresserade till informationsdagar 31 maj och 1 juni.

onsdag 19 maj 2010

Library Press Display på Örebro Stadsbibliotek 2Ungefär två minuter in i nyhetssändningen från TV4 Örebro presenteras Örebro Stadsbiblioteks satsning på Library Press Display av bibliotekarie Jan Hansson

fredag 14 maj 2010

Föreningar tar över bibliotek i Örebro

Stadsdelsbiblioteken i Brickebacken och Markbacken kan bli privat styrda.
Föreningen Trädet vill driva verksamheten i Brickebacken och i Markbacken är det KFUM som vill ta över.
Om intresse finns från föreningar och företag så kan även andra bibliotek läggas ut på entreprenad, enligt Nerikes Allehanda.

torsdag 13 maj 2010

Bibliotekarie till Örebro Stadsbibliotek

I tjänsten ingår att arbeta med katalogisering(Book-it systemet). Du kommer att ha ansvar för bibliotekets offentliga tryck. Det ingår även informationstjänst och sedvanliga bibliotekarieuppgifter heter det i platsannonsen.
LangDetectcs>en YahooCerror
platsannonsen

onsdag 12 maj 2010

Hallsbergs bibliotek söker biblioteksassietent

Hallsbergs bibliotek söker

Biblioteksassistent/Filialföreståndare, 100% Dnr 2010/187 Bun
Tillsvidareanställning med tillträde 2010-08-01.

Hallsbergs bibliotek söker en biblioteksassistent/filialföreståndare till två filialer och huvudbiblioteket.

Arbetsuppgifter:
Filialföreståndaruppgifter vid filialerna i Pålsboda och Vretstorp med bokutlån, litteraturförmedling, stöd i informationssökning m.m. På huvudbiblioteket allmänna biblioteksassistentuppgifter med arbete vissa lördagar.

Kvalifikationer:
Biblioteksassistentutbildning eller annan utbildning/erfarenhet arbetsgivaren prövar lämplig för uppdraget. Du ska även ha god serviceanda, goda ITkunskaper, vara flexibel och ha stor initiativ- förmåga. Erfarenhet av biblioteksarbete värdesätts. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Tillgång till egen bil erfordras.

Upplysningar:
Bibliotekschef Lena Crommert 0582-68 53 70.

Fackliga företrädare:
SKTF 0582-68 50 49

VÄLKOMMEN med Din ansökan märkt med Dnr till:
barn.utbildningsforvaltning@hallsberg.se
(alla ansökningar via e-post mottagningsbekräftas) eller
Barn- och utbildningsförvaltningen, 694 80 Hallsberg
Senast 2010-05-31

torsdag 6 maj 2010

Library Press Display på Örebro Stadsbibliotek

Örebro stadsbibliotek bjuder alla med lånekort på en ny databas: Library Press Display. Databasen innehåller fler än 1000 dagstidningar från 80 länder. Alla tidningar är en exakt kopia av den tryckta. De blir tillgängliga utgivningsdagen och sparas sedan i ett arkiv 60 dagar. Svenska dagstidningar som ingår i databasen är DN, SvD och GP.
Gå in via databassidan så kommer du åt Library Press Display hemifrån. Gratis. Det enda du behöver är ett lånekort från något av folkbiblioteken i Örebro kommun.