fredag 30 april 2010

Lekeberg söker bibliotekarie

Lekebergs bibliotek söker en bibliotekarie för att förstärka vårt arbetslag. Tillsammans med övriga bibliotekarier ska du arbeta med att utveckla bibliotekets hela verksamhet. Tjänsten är delvis inriktad mot barn- och ungdomsverksamhet och vi förutsätter därför att du är intresserad av att arbeta med barn och ungdomar. Du kommer att arbeta med alla på ett mindre bibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Schemalagd tjänstgöring i informationsdisken och kvällstjänstgöring ingår.

Biblioteket ligger i Fjugesta, som är huvudort i Lekebergs kommun och är beläget ca 30 km SV om Örebro. Mellan Örebro och Fjugesta finns mycket bra bussförbindelser.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:
- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
- Erfarenhet av arbete med barn är meriterande.
- Körkort krävs.

Läs annonsen här!

onsdag 21 april 2010

Karlskoga bibliotek blir kvar till 2014

Kommunen har inte hört något från hyresvärden EFM Sverige AB så då förlängs kontraktet automatiskt i tre år.
- Så nu blir vi kvar till årsskiftet 2013/2014 och det känns skönt säger kulturchefen Hans Lundell till Karlskoga Kuriren.

torsdag 15 april 2010

Bibliotekarie till Markbacken

Örebro stadsbibliotek söker en bibliotekarie till Markbackens bibliotek. Läs annonsens HÄR.

måndag 12 april 2010

Bland fickspöken och maskar på Kumla bibliotek

Författaren Pernilla Stalfeldt ställer ut sina teckningar från sina bilderböcker på Kumla bibliotek 10 april till 6 maj.
Sedan debuten 1996 med Hårboken har hennes böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning; för Hårboken belönades hon med Elsa Beskow-plaketten. I april kommer hennes nya bok, Livetboken.

onsdag 7 april 2010

Malin Koldenius går i pension

Malin Koldenius, mångårig kollega på Örebro Stadsbibliotek, som under de senaste tio åren jobbat på Regionbibliotek Västra Götaland har gått i pension.
Läs intervjun med henne på Framsidans webbplats.

lördag 3 april 2010

Skrivarverkstad på Kumla bibliotek

Ett 15-tal ungdomar med lust att bli författare möttes på Kumla bibliotek under påsklovet, enligt NA. Till sin hjälp hade de bl a författaren Tomas Dömstedt som gav dem skrivtips.