måndag 26 juli 2010

Bubblan på O-ringen

Bubblan — berättelser på väg

Bubblan är en husvagn som åker omkring i tre olika län för att inspirera barn och unga att skapa egna berättelser i olika former. Projektet handlar om att stimulera barn och unga att läsa mer.
Bubblan - en husvagn där barn får skapa  sina egna berättelser.
Projektet är treårigt och är ett samarbete mellan Sörmlands, Västmanlands och Örebro län.

— Vi vill att fler barn och unga ska möta och uppleva berättelsen utifrån flera sinnen, leka med, forma och omforma berättelser. Här kan man bland annat bygga sin egen berättelse, testa stafettmålning, göra film, prova på dans och annat kul. Eller bläddra i tidskrifter, försjunka i böcker och få bra bok- och speltips, säger Sylvia Blomberg, utvecklingsledare på Regionförbundet Örebro.

I sommar dyker Bubblan upp på otraditionella platser i Eskilstuna, Västerås och Örebro. Det kan vara vid ett köpcenter, en badplats, på ett idrottsevenemang eller i ett bostadsområde, platser där många barn och unga finns. Det första stoppet i Örebro gör Bubblan tillsammans med Regionförbundet Örebro och Örebro stadsbibliotek under O-ringen.

Bubblan finns på:
  • O-ringens aktivitetstorg måndag 26 juli till fredag 30 juli klockan 15-19
  • Plaskis i Brickebacken måndag 9 augusti till tisdag 10 augusti klockan 12-16
  • Vivallabadet onsdag 11 augusti klockan 12-16
  • Varbergabadet torsdag 12 augusti till fredag 13 augusti
Under det första året vänder sig projektet Bubblan — berättelser på väg, till barn i åldrarna 9-12 år. I idén för Bubblan finns ett tydligt barnperspektiv som utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter.

Bubblan — berättelser på väg är ett samarbete mellan länsbibliotek, stadsbibliotek och andra kulturaktörer i tre län. Projektet drivs av Länsbiblioteken Sörmland, Västmanland och Regionförbundet Örebro.

Inga kommentarer: