måndag 3 augusti 2009

Aktiviteter på Karlskoga bibliotek

Sommarläsning för barn och unga
För den som är mellan 7 och 16 år kan under sommarlovet få en bok om man läser fem böcker och skriver om de man har läst. Fram till den 29 augusti pågår utmaningen.

Taggning av böcker
Karlskoga bibliotek har börjat tagga böcker. Det innebär att i hyllan på en del av böckerna hänger en tagg(etikett) med ett bokord som beskriver innehållet i berättelsen. Exempel på bokord är relationer, släkten, rolig och chick-lit. På detta sätt hoppas vi kunna vägleda våra låntagare genom bokskogen.Biblioteket twittrar

Nu finns Karlskoga bibliotek på Twitter. Här twittrar vi om sånt som inte riktigt når fram till våra låntagare. Tips på berättelser bortom topplistor och mediabrus. Karlskoga bibliotek har många medier. Bland annat 166 988 titlar vuxenböcker, 1 726 filmer och 50 TV-spel. Karlskoga bibliotek har ett brett utbud på berättelser - välkommen att besöka http://twitter.com/borrowastory och få tips!

Personalen recenserar
Sedan ett år tillbaka recenserar personalen på biblioteket böcker de har läst. De publiceras på http://www.karlskoga.se/332.html Nu finns de även väl synliga i biblioteket i en egen hylla.

Inga kommentarer: